Ekonomista utvrdio uticaj HAARP-a na bogatstvo nacija

Još od kad je začetnik ekonomske nauke, škotski mislilac Adam Smit, objavio naznačajnije delo u istoriji ekonomske nauke, "Bogatstvo nacija", davne 1776, društveni naučnici su pokušavali da odgovore na pitanje šta to neke nacije čini bogatima a neke siromašnima. Mnogi potencijalni odgovori su predlagani u protekla dva i po stoleća. Neki, kao što je čuveni ekonomista i nobelovac Fridrih Hajek, su tvrdili da odgovr leži u slobodi tržišta. Drugi su opet tvrdili da se radi o razlikama u ljudskom potencijalu. Neki, poput irskog psihiloga Ričarda Lina, su otišli toliko daleko da tvrde da su razlike u nacionalnim koeficijentima inteligencije odgovorne za razlike u nacionalnom bogatstvu. Ali, do dan danas, niko nije dao zadovoljavajući odgovor koji bi izdržao rigorozne naučne testove. Kažemo niko do danas, jer upravo je pre nekoliko dana objavljena studija ekonomiste Dr. Predraga Rajšića, naše gore lista, koja daje definitivni i konačni odgovor na ovo dvoipostoletno pitanje.

Dr. Rajšić je, u sveobuvatnoj meta-studiji podataka sa reprezentativnih uzoraka iz 152 zemlje sveta došao do zaključka da je najvažniji faktor koji određuje bogatstvo nacija--broj HAARP antena po glavi stanovnika. Broj HAARP antena po glavi stanovnika je u Rajšićevoj studiji imao pozitivan i statistički značajan efekat na nivo ekonomske aktivnosti u datoj državi. Rajšić trenutno radi na teoriji koja bi objasnila ovaj fenomen, a jedna od najjačih hipoteza je da bogate zemlje postavljaju antene na svojoj teritoriji da bi magnetnim talasima usporavale ekonomski razvoj zemalja sa malim brojem antena. Što je veći broj antena na teritoriji jedne države u odnosu na druge, to je veći i propseritet. Ova teorija se najbolje odražava na primeru centralnoevropskih i baltičkih zemalja, koje su posle 1991. doživjele pravi ekonomski preporod zbog povećanja broja HAARP antena na svojoj teritoriji.

Implikacije ovog epohalnog otkrića su od presudnog značaja za budući razvoj zemalja u regionu. Srbija trenutno ima samo jednu HAARP antenu, i to jasno govori zašto je srpska privreda trenutno u očajnom stanju. Za budući ekonomski oporavak srpske privrede od ključnog značaja će biti da se obezbede strane investicije za izgradnju novih HAARP antena i to širom cele teritorije Srbije tako da Beograd ne bude jedini centar ekonomske aktivnosti u državi. Sa nestrpljenjem očekujemo nove rezultate Dr. Rajšića i sigurni smo da on neće zaboraviti svoju otadžbinu kad bude odlučivao kome će prvome da ustupi svoje nove naučne nalaze.

(Ako vas ovaj tekst nije nasmejao, Dr. Rajšić će se vratiti nazad u laboratoriju i nakon nekog vremena se vratiti sa novim rezultatima.)

Comments

  1. boze,ko je ovde lud,cuj uticaj HAARP-a na ekonomski razvoj od strane doktora nauka,pa njega treba poslati na posmatranje,to ti je isto kao i za vreme tita,kada su se branile doktorske disertacije na temu -uticaj misli druga tita na proizvodnju celikia u smederevu-,posle ovoga potpuno je suludo pratiti bilo sta drugo na ovoj adresi.

    ReplyDelete
  2. Rocko, možda će ova adresa ponuditi kvalitetnije studije: http://www.njuz.net/naucnici-uspeli-da-pronadu-razliku-izmedu-politike-ds-a-i-sns-a/

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts